Ramazan ayının en çok tercih edilen tatlılarından olan güllaç sofralardaki yerini aldı.

Katılım
28 Ağu 2021
Mesajlar
131,525
On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle güllaç yapımına başlandı. Sofraların olmazsa olmazı güllaç iftar sofralarındaki yerini aldı.Güllaç kimi tarafından cevizli, kimi tarafından fıstıklı şekilde tercih ediyor. Türk mutfağına özgü kokusuyla, tadıyla süt, şeker, fıstık, cevizden yapılan ve kat kat incecik yapraklarının üzerindeki vişnesiyle güllaç iftar masalarındaki yerini aldı. Hafif olmasıyla ile birlikte yemeğin ardından rahatlıkla tüketilebilen bir tatlı konumunda. Şanlıurfa’da vatandaşların vazgeçilmez tatlısı güllaçça yoğun ilgi göstermesinden dolayı ustalar da taleplere yetişmeye çalışıyor. “ KALİTESİNE VE MALZEMESİNE DİKKAT ETMEK LAZIM”Güllacın ana ham maddesi süt, fıstık, ceviz, güllaç yufkası beyan eden Ali Akkuş:” Güllacın yufkasını biz kendimiz yapmıyoruz hazır olarak alıyoruz, kalitesine ve malzemesine dikkat etmek lazım. Bizim yaptığımız güllaçla piyasadaki güllaç birbirini tutmaz onlar inek sütü ile yapıyorlar ben ise pınar sütü ile yapıyorum. Amacım vatandaşlara daha iyi ve kaliteli bir ürün yapmak. Güllaç yaparken hijyeniğe dikkat etmek lazım eldiven, önlük, tezgâhın ve ortamın temiz olması lazım. Güllaç yapımına bugün başladık 160 TL satıyoruz vatandaşlar ramazan ayında güllacı tercih etme nedeni baklavaya göre daha hafif bir tatlı olmasıdır. Vatandaşlara güllacı evde yapabilirler” ifadelerini kullandı.“HAFİF BİR TATLI OLMASIDIR”Ramazan ayında tercih edilen bir tatlıdır söyleyen Emrah Korkmaz:” Güllaç süt, şeker, fıstık, cevizden yapılan bir tatlıdır. Güllaç yapılırken şekerin fazla olmayacak şekilde sütle birlikte kaynatılır. Bugünden itibaren güllaç satışlarımız başladı, kilosunu 120 TL’den satıyoruz. Vatandaşların ramazan ayında güllacı tercih etme nedenleri hafif bir tatlı olduğu için, hazır güllaç yoktur hemen hemen hepsi aynıdır. Vatandaşlar güllacı evde kendileri ’de yapabilirler. Süt ve şekerin miktarını ve ölçüsünü belirleyerek hafif ılık olacak şekilde kıvamına gelene kadar kaynatması lazım ondan sonra ekmeğini serip arasına ceviz yâda fıstığı serpmesi lazım” ifadelerinde bulundu.özel haber: Halime Çiftçi- Şaban Kırbaç

Kaynak : https://www.urfanatik.com/haber/143...larindan-olan-gullac-sofralardaki-yerini-aldi
 
Üst